UDPLUK FRA FRANKRIG:

Champagne L by VD Brut Nature, Blanc de Blancs

"The Cuvee of the future..."

Fra det familieejede Champagnehus Veuve Doussot, som har produceret champagne siden 1746, føres bl.a.  denne fantastiske champagne, som netop nu er hjemkommet. 

"L" er produceret af druer fra 53 år gamle Chardonnay vinstokke, hvilket giver en meget fed Blanc de Blancs Champagne (100% Chardonnay). Vinstokkene er placeret på toppen af det vidunderlige "Plateau de Blu", der er kendt som et område med meget stejle marker og utrolig svært at nå. Beliggenheden er i det sydlige Champagne-distrikt, Cotes des Bar, Aube. Druerne dyrkes biodynamisk og med respekt for naturen.

"L" er en fantastisk champagne i begrænset mængde.

Champagne Ernestine Veuve Doussot, årgang 2011

Ligeledes fra det familieejede Champagnehus Veuve Doussot, som har produceret champagne siden 1746, føres denne årgangschampagne.

Ernestine er produceret af nogle af de ældste vinstokke på ejendommen, og sammensætningen er 30% Chardonnay og 70% Pinot Noir.

Denne årgang er rund og raffineret, og den har duft af sarte hvide blomster-noter takket være Chardonnay. Bouqueten er rig med honning og antydninger af abrikoser.

Champagne Ernestine er velegnet til specielle anledninger, ligesom den kan nydes til en hel middag.

Clairette de Die, Tradition AOC

Frankrig

 

Clairette de Die blev fremstillet for første gang for over 2000 år siden. Den er Frankrigs ældste mousserende vin.

 

Denne dejlige mousserende og skummende vin med kun 7,5% alkohol, er let og behagelig at drikke.

 

Den har en let sødme, og vinen kan nydes såvel alene, som velkomstdrink eller blot som ”hyggevin” i følgeskab med mad – gerne som dessertvin. Også som kransekagevin og til receptioner eller nytårsaften går denne vin godt.

TARANI Malbec 2012/2013, 

Cahors, Frankrig

 

Denne rødvin er produceret af druen Malbec og kommer fra det sydlige Frankrig (Cahors). Vinen har er meget mørkerød med lilla og sorte skygger. Den har aroma af mørke frugter med en baggrund af vanille. Frisk med bløde tanniner og en sød eftersmag.

 

Tarani Malbec 2012 opnåede guldmedalje i Lyon i 2013. Tilsvarende har 2013 opnået guldmedalje i 2014.

Tarani Malbec bør nydes ved 15-16 0C. Den er velegnet til kolde forretter, grillet kød og oste.

 

Fra samme firma føres også Tarani Sauvignon 2014/2016 og Tarani Rosé 2016.

FORT-DUROC

Du Chateau Les Tresquots

Veilles Vigne, Medoc 2006

 

Fort-Duroc er beliggende ved  bredden af Gironde-floden, hvor jorden kaldes "Garonne grus". Denne type af jord er meget tør, hvilket er godt for kvaliteten af druerne.

 

Jordens undergrund består af  kalk -sten og ler. Den perfekte "terroir" for Cabernet Sauvignon at vokse i. Vinifikation i cementkar og rustfrie ståltanke, hvor hver beholder er tilpasset hver enkelt parcel.


Modning i franske egetræsfade i 12 måneder.

 

Ingen filtrering før aftapning.

 

Fort Duroc er primært fremstillet af  druer fra gamle vinstokke (mere end 50 år). Druesort: 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Petit Verdot.

 

Chateau La Croix La Bastienne, 

Montagne Saint Emilion 2006

 

 

Chateau La Croix La Bastienne er en meget gammel ejendom, der er kendt for sin høje kvalitet af vin siden 1750.

Vinslottet er placeret på den bedste stykke i Montagne Saint-Emilion-område, nemlig dér, hvor jorden hovedsageligt består af ler og kalk.

Vinstokkene er minimum 50 år gamle, nogle af parcellerne er mere end 80 år gamle. Markerne ligger syd og sydvest, hvilket giver druerne den bedste modenhed.

 

Modning i franske egetræsfade i 15 måneder.

 
Druesorter: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc.

   

Mercurey, 1997,                              Clos des Noiterons.

En flot kvalitets-bourgogne, med en god Pinot Noir bouquet, meget mørk farve og en afrundet syre. Kan nydes med velbehag til middagen, eller gemmes, hvis man kan! 

Fra samme firma føres rødvinen ** R. Parker

Mercurey, 1er Cru Clos l´Evêque, 1997.

Begrænset parti.

 

Rully, Blanc, "Les Fromanges", 1998.

Domaine des Fromanges.

Denne Chardonnay er "high recommended" af Decanter, og den har fået 4 stjerner i vinmagasinet, London, 2000. Det er en meget stilfuld hvidvin, med megen frugt og vedholdende smag. Vinen er på højde med mange mere berømte vine fra Cotes de Beaune. 

Begrænset parti.

Bourgogne flaske.jpg (88496 byte)

Bourgogne, Pinot Noir, 1999, 

Domaine Hudelot-Noellat, **** R. Parker

Fra dette Domaine føres tre fremragende rødvine, som alle tre er produceret uden filtrering. Dette er med til at give vinene yderligere karakter, idet duft og smag bevares mere intens på denne måde. Markerne sprøjtes ikke mod ukrudt, men luges. 

Denne Bourgogne har en intens farve og en flot glans. Behagelig, med en intens parfume af ribs, let og smidig og med en friskhed. Tanninen er afrundet og en dejlig behagelighed til slut. Drikkemoden vin - netop nu - for de, som elsker en gammel årgang.

Begrænset parti.

Chateauneuf-du-Pape, 2001,

Domaine Grand Veneur.

Producenten stammer fra vinfamilien etableret i 1826 i Chateauneuf-du-Pape. Vinstokkene er mere end 40 år gamle i gennemsnit og kun de bedste druer bliver anvendt til produktion. Desuden anvendes fåregødning og kompost af druekvas, ligesom der ikke anvendes sprøjtning i markerne. 

Denne rødvin har en intens granatrød farve med en kraftig, elegant næse af røde frugter. Vinen er koncentreret, saftig og harmonisk, og altid perfekt vinificeret. 

Begrænset parti.

Chateau du Grand Carretey, Sauternes 2005

Dette slot har været i samme familie igennem fire generationer. Markerne er i Barsac-området og udgør ca. 10 ha. Begliggenheden er tæt på Chateau Coutet, som er 1. Grand Cru Classé i Barsac.

Vinen er produceret af 75% Semillon, 10% Sauvignon og 15% Muscadelle. Vinstokkene er ca. 45 år gamle.

Farven er flot gylden med et klart og krystallisk skær. Duften er frugtagtig, tør og med eksotisk frugt som abrikos og fersken. Smagen er sødlig, rund og med god balance mellem syre og sukker, og en lang eftersmag. Sauternes har den specielle friskhed, som er kendetegnet for området.

 

                                                                  ITALIEN        ØVRIGE LANDE        TYSKLAND       Tilbage til forsiden