UDPLUK FRA ITALIEN:

 

PARLAPÁ 2015, Dogliani Superiore D.O.C.G.                  

Denne økologiske rødvin stammer fra Langhe i Piemonte.

Parlapá har en kompleks struktur. Den har en intens og dyb rubinrød farve med lilla refleksioner. Vinen har en vedholdende duft af moden frugt og blåbær. Let tannin og behagelig eftersmag.

 

Vinen er produceret af 100% Dolcetto. Markerne er beliggende i de bedste sydlige, sydøstlige egne. Der høstes aldrig mere end 6000 kg./ha.

 

Vinen udvikler sig i de første 4 - 5 år efter høst, men kan opbevares i over 10 år.

 

Parlapá passer godt til pasta, stuvet eller braiseret kød, lagrede oste. Den bør nydes ved temperatur omkring 16-18 ° C.

 

Surì 2015, Dogliani, D.O.C.G.                                             

Denne økologiske rødvin stammer fra Langhe i Piemonte.

Intensiv og afbalanceret rødvin med en meget intens rubinrød farve med lilla refleksioner. Den har en elegant og kompleks duft af røde frugter, syltetøj og lakrids i smagen. Let tannin.


Vinen er produceret af  Dolcetto 100%. Markerne ligger eksponeret i sydøstlig retning og er dyrket med lave miljøpåvirkninger og med økologiske behandlinger. Der høstes gennemsnitligt 7000 kg druer pr. hektar.

Vinen udvikler sig i de første 4 - 5 år efter høst, og kan lagres i over 10 år.

 

Surì passer godt til pasta, stuvet eller braiseret kød, lagrede oste. Vinen bør nydes ved temperatur omkring 16-18 ° C.

Stringaio IGT Rosso 2008 "Supertoscaner" 

Stringaio har en intensiv rubinrød farve med toner af kirsebær, blomme, brombær og vanilje med en samlet vidunderlig balance. Eftersmagen bliver hængende med mindeværdige noter af chokolade, solbær og tobak.

Vinen er opkaldt efter den lille flod, der snor sig forbi den gamle gård langs Via Provinciale i Montecarlo og nær den middelalderlige befæstede by Lucca,

 

Stringaio er en charmerende blanding af Syrah (70%) og Cabernet Sauvignon (30%). Druerne er håndplukkede. Gæringen sker i egetræsfade ved 28 ° C  og varer i 10 dage. Efter 12 måneder modning i barrique, lagrer vinen i yderligere 4 måneder på flaske.

 

Ejendommen Fattoria la Torre er certificeret som bio-dynamisk producent. 

 

Begrænset parti af årgang 2006 tilbage.

ALBIREO IGT Rosso di Toscana 2008 "Supertoscaner" 

Denne flotte vin stammer som den ovenstående rødvin fra ejendommen Fattoria la Torre.

 

Albireo har en dyb rubinrød farve. Dens bouquet afslører vilde bær, især af brombær og solbær med krydrede undertoner samlet i en vidunderlig balance. Det er en velstruktureret, harmonisk og afbalanceret kvalitetsrødvin fra Toscana. ”Supertoscana”.

 

Vinen er opkaldt efter stjernen Albireo, der er den tredie klareste stjerne i stjernebilledet Svanen (Cygnus). Det er en dobbeltstjerne bestående af en gul og en blå komponent.

 

Albireo er produceret af 100% Syrah. Druerne er håndplukkede og høstet i anden halvdel af september. Den malolaktiske gæring sker i egetræsfade. Efter i alt 18 måneders modning i barrique, lagrer vinen i yderligere 12 måneder på flaske. Vinen produceres i begrænset mængde

 

Tenuta Montemagno, Violae 2011

Monferrato DOC Rosso, Italien

 

Denne vin stammer området Montemagno – Monferrato. Druerne er  70% Barbera og 30% Syrah.. Jorden er ler- og kalkholdig og markerne er beliggende vest, syd-vest.

 

Vinens fermentering er ca. 8 dage, og ca. 30% har været på små fade og barriques. 14% alkohol.

 

Vinen bør nydes ved 17-18 oC. Den er velegnet som aperitif, eller den kan nydes til alle kødretter – både italienske og internationale.

BRIC CENCIURIO

Roero Arneis 2013 DOCG, Italien

 

Denne hvidvin stammer fra kommunen Castellinaldo, Roero-distriktet. Druerne er 100% arneis, som er en gammel druesort op-rindelig fra 1400-tallet, og den har aldrig været så populær som nu.

 

Vinen er koldgæret og fermenteringen starter ved lave temperaturer. Dette giver en fantastisk hvidvin.

Farven er let gylden, med en aroma af æbler, pærer, melon og nødder. Frisk frugt og afbalanceret syre. Alkohol 13,0%.

 

Roero Arneis er velegnet til alle retter med fisk, skaldyr eller lyst kød.

Contarini

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut Vintage 2010

 

Denne årgangsprosecco produceres i det nordlige Italien i området Valdobbiadene.

 

Farven er let strågul med grønlige nuancer, og den har rigeligt og flygtigt skum, fine små og vedvarende bobler. Prosecco Superiore har en fin duft, der minder om akacie blomster.  Smagen er delikat og let syrlig og frugtagtig, med typiske strejf af akaciehonning.

Prosecco Superiore 2010 DOCG har et alkoholindhold  på 11,5%.

Denne mousserende og meget elegante aperitif, kan serveres til alle lejligheder. Serveres ved  4-6 º C.

BRIC CENCIURIO

Birbet, Italien

Birbet er produceret af 100% brachetto.

Birbet er en meget tiltalende og raffineret vin. Den skal nydes køligt, mellem 8 og 120C. Den går således godt til desserter, sødlige frugter som jordbær og hindbær og alle slags bagværker. Det kan også nydes som den er –  når man føler trang til selvforkælelse.

Alkoholindhold på 5.5%.

ASTI Spumante – Ca´dei Mandorli

Denne Asti Spumante har en flot rigdom af parfume, en intens bouquet med noter af salvie og honning, suppleret med en fængslende og glimrende vedvarende, mousserende effekt på ganen. Alkoholprocenten holder sig på kun 7%, og Asti-en er let og behagelig at drikke – man kan næsten blive afhængig af disse dråber.

 

Velegnet til alt fra hygge-vin til sushi, lette retter og desserter.

Denne Asti 2009 vandt guldmedalje på Vinitaly 2010 som den bedste.

La Bellalda, Barbera d´Asti DOC 2006/ 2007

Barbera-druerne fra Ca dei Mandorli er dyrket på den privilegerede side af Bellalda vinarealet. Billedet af en trivelig, behagelig pige med fascinerende charme og vilje er blevet forbundet med Barbera-vinarealet fuld af attraktive saftige klaser af druer, som i dag er rigere i mængden takket være lave udbytter.

La Bellalda Barbera d´Asti DOC, som er produceret af 100% Barbera, har en dyb rubinrød farve, eksplosiv duft af kirsebær og blommemarmelade. Det er afrundet og har en lang eftersmag. 

Føres i årgangene 2006 og 2007.

La Bellalda ”Oro”                                                        Barbera d´Asti Superiore DOC 2006

Efter den vej, som grænser op til den øverste del af Sortiskoven, kommer vi til "la Bellalda" Barbera vinmarkerne, i en solrig, godt eksponeret posistion på den høje højslette.  Disse druer er særligt gunstige for lagring i slovenske egetræsbarrels, og druerne giver vinen Ballalda ”Oro”, som er produceret af 100% Barbera, en flot dyb rubinrød farve.

La Bellalda ”Oro” Superiore DOC 2006 har en dyb rubinrød farve med flotte røde nuancer, stort alkoholholdig potentiale, blød og med en afbalanceret krydret næse.  

Dogliotti 1870 Moscato d´Asti

DOCG Italien, 2013

 

Denne Moscato stammer fra det sydlige Piemonte midt i mellem Asti, Alessandria og Cuneo, hvorfra fås de mest aromatiske druer, hvilket skaber en excellent moscato.

 

Vinen har en strågul farve og en indbydende sødme suppleret af en let mousserende effekt på ganen fra denne frisante Moscato.

 

Vinen er produceret af 100% Moscato Bianco og har et alkoholindhold  på 5,5%.

 

Passer perfekt til frugtbaserede desserter, is eller den nydes som aperitif.

Dei Giari, Moscato d´Asti DOCG 2009

Dei Giari er produceret af 100% Moscato og har et alkoholindhold  på 5,5%.

Dei Giari Moscato d´Asti DOCG har en god righoldig parfume, en intens bouquet med friske undertoner af mynte, salvie og honning, suppleret af en fængslende og herligt vedvarende, mousserende effekt på ganen.

Luporano, Negroamaro del Salento 2007

Vinen er rubinrød med en rig struktur, produceret af typiske druer fra Salento såsom Negroamaro og Malvasia Nera. Negroamaro er en blå drue, og giver en mørk, næsten sort vin, en høj alkoholprocent, en god holdbarhed og fin finesse.

Vinen har 13,5% alkohol. Den har lagret længe i ståltanke.

Intens duft af modne frugter, træ og krydderier, og med en afbalanceret og blød smag. Ideel til kødretter. Bør serveres ved 180.

Bric Cenciurio, Barolo  

DOCG 2010, Italien

 

Denne kvalitets-Barolo er produceret af tre kloner af Nebbiolo. 

Druerne håndplukkes. Efter gæring, lagres vinen i 24 måneder på store egetræsfade, afsluttende med 6 måneder på ståltanke og derefter 10 måneder på flaske, før vinen er salgsklar. 

 

Bric Cenciurio er blandt de 10 bedste i Barolo.

En super årgang! Fra samme producent føres også Barolo Coste di Rose 2010.

Vinen skal opbevares ved ca. 12-15 oC, og nydes ved 18-20 oC. Alkohol 14,0%.

 

Baroloen nydes til alle kødretter.

   

Paesi Tuoi, Barolo 1995.

Denne kvalitets-Barolo er lagret på store egetræsfade og er produceret efter de gamle produktionsmetoder, hvilket gør, at den er drikkelig nu, men kan også gemmes 10-15 år!. En super årgang!

 

  

"Villa Caplet"

Amarone della Valpolicella

 Classico, 2007, Italien

 

For at få den bedste Amarone bruges de bedste druer, der høstes i slutningen af oktober. Druerne tørres på stråmåtter før de presses, hvorved vinen får en koncentreret most.

 

Denne Amarone della Valpolicella, DOC Classico er produceret af 40% Corvina, 30% Rondinelle, 15% Molinara, 10% Negrara og 5% Cabernet. Vinen har ligget mindst 1 år på store egefade, og den har nået et alkoholindhold på 14,5%.

 

Farven er ekstrem dyb rød næsten sort. Vinen har en ekstraordinær kompleks bouquet med en veludviklet kirsebærduft, fløjlsbløde tanniner og en lang eftersmag. Kan drikkes alene som aperitif eller sammen med godt kød eller lagrede oste.

Serveringstemperatur 18-20o C.

  

Pipaia Valpolicella DOC 

Classico Superiore 

RIPASSO 2009

Denne rødvin er produceret af 70% Corvine og 30% Rondinella.

Druerne er høstet i slutningen af oktober måned, hvorefter de har ligget 20-30 dage i trærammer, før de har gennemgået den traditionelle vinifikation i rustfrie ståltanke. Der sker desuden en anden fermentation efter ca. 6 måneder på kvas fra årets Amarone, hvilket given den såkaldte "Ripasso". Dette giver vinen en flottere krop, karakter og mere duft. Vinen er derefter lagret i store egetræsfade i et år, før de flaskes.

Rødvinen har en flot rød farve med en duft af undertoner fra kirsebær og solbær.

Vinen kan glimrende serveres om aperitif i gode venners lag. Dette en en "lille Amarone".

Serveringstemperatur 17-180 C.

Amarone DOC 

Classico della Valpolicella 

Selezione Emilio 2001

For at få den bedste Amarone bruges de bedste druer, der høstes i slutningen af oktober. Druerne tørres på stråmåtter før de presses, hvorved vinen får en koncentreret most.

Denne Amarone DOC Classico della Valpolicella er produceret af 40% Corvina, 30% Rondinelle, 15% Molinara, 10% Negrara og 5% Cabernet. Vinen har ligget mindst 1 år på store egefade, og den har nået et alkoholindhold på 15%.

Farven er ekstrem dyb rød næsten sort. Vinen har en ekstraordinær kompleks bouquet med en veludviklet kirsebærduft, fløjlsbløde tanniner og en lang eftersmag. Kan drikkes alene som aperitif eller sammen med godt kød eller lagrede oste. 

Serveringstemperatur 15-170 C.

                                                                 FRANKRIG         ØVRIGE LANDE      TYSKLAND       Tilbage til forsiden